Nacionalni mesec skupnega branja

Mojster Višnja najde kos lesa, ki se smeje in joče kakor otrok. Podari ga Pepetu, ki iz njega izdela lutko. Poimenujejo jo Ostržek. Lutka oživi, dela vragolije in ima gluha ušesa za modre nasvete. Ostržek kot lutka nenehno sledi slabim zgledom in neumnim nasvetom…in se spremni v osla! Ne posluša ne svojega očeta, ne vile Plavolaske, ne murna Modreca… izgubi očeta in mamico vilo Plavolasko. Čez čas očeta spet najde opešanega in bolehnega. Ker ima zelo dobro srce se Ostržek trudi, dela, skrbi za očeta, pomaga…in postane pravi deček.

Tokrat se je vse srečno končalo, kaj pa sedaj? Mu bo uspelo, da spet ne podleže slabim zgledom in nasvetom?

Tukaj pa so na pomoč priskočili učenci 2. razreda, ki so Ostržku napisali pismo z nasveti. Verjamemo, da mu bodo pisma v veliko pomoč vsakokrat, ko ga bo zamikalo, da presliši modre nasvete in sledi slabim zgledom.

Dragi Ostržek!

Bodi še naprej priden in porednim otrokom bodi dober zgled. Zato se ne zafrkavaj. Dobri vili mamici pomagaj. V šoli ne poslušaj slabih nasvetov tovarišev. Poslušaj dobre nasvete svoje mamice.

Dragi Ostržek!

Želim ti, da si zgled mlajšim otrokom v šoli. Pridno se uči. V šolo ne zamudi. Bodi priden. Ubogaj starše. Poslušaj učiteljico.

Dragi Ostržek!

Želim ti, da boš priden. Želim ti, da boš hodil v šolo. Želim ti, da boš ubogal atija. Ne ubogaj slabih sošolcev.

Dragi Ostržek!

Želim ti, da boš priden. Uči se. Trudi se. Doma pomagaj.

Dragi Ostržek!

Želim ti, da se iz napak nekaj naučiš. Pošten si zgled mlajšim. Ubogaj očeta. Ne ubogaj nesramnih sošolcev. Lepo se obnašaj.

Dragi Ostržek!

Želim si, da boš priden. Želim si, da se boš učil. Želim si, da boš tekoče bral. Želim si, da boš dobro računal. Bodi zgled. Poslušaj dobre nasvete.

Dragi Ostržek!

Želim ti, da boš priden. Lepo se vedi. V šoli se trudi. Bodi zgled otrokom. Ubogaj mamo in očka. Ne delaj bedarij.

Dragi Ostržek!

Bodi priden. Bodi priden do mame. V šoli se trudi.

Dragi Ostržek!

Želim si, da boš priden. Bodi zgled mlajšim. Pridno se uči. Ne poslušaj slabih nasvetov.

Dragi Ostržek!

Želim ti, da boš priden. Želim ti, da boš vztrajen. Želim, da si dober. Želim, da si prijazen.

Dragi Ostržek!

Zdaj ko si fant ti želim, da si priden, prijazen, v zgled drugim, dobrosrčen, ubogljiv in priden, kot si sedaj. V šoli pa se pridno uči, bodi vztrajen. Ubogaj očeta in mamo in ne delaj bedarij. Delaj z dobrim namenom.

Dragi Ostržek!

Želim ti, da boš priden. Želim ti, da boš pameten. Da boš zgled. Želim ti, da bi se trudil. Bodi poučen. Želim ti, da ne poslušaš nesramnih. Želim, da poslušaš učiteljico. Želim ti, da delaš. Želim da ne delaš bedarij.

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.